JOHN R. GRAHAM HEADACHE CENTER

0

JOHN R. GRAHAM HEADACHE CENTER

1153 Centre Street, Suite 4H | Boston, MA 02130 | P (617) 983-7580 | F (617) 983-7582

Το John R. Graham Headache Center είναι η μεγαλύτερη κλινική κεφαλαλγίας στις ΗΠΑ. Αποτελεί Κέντρο του Faulkner Brigham and Women’s Hospital (BWFH), ένα μη κερδοσκοπικό νοσοκομείο 162 κλινών που βρίσκεται στην Βοστώνη.
Μαζί με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχουν μακρά παράδοση αριστείας στην κλινική περίθαλψη ανθρώπων που πάσχουν από πονοκεφάλους, στην έρευνα για ανακάλυψη νέων θεραπειών για την αντιμετώπισή τους, αλλά και στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επιστημόνων που ενδιαφέρονται να εστιάσουν στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Αυτή άλλωστε είναι και η αποστολή του John R. Graham Headache Center: η παροχή συμβουλών και φροντίδας σε ασθενείς με διαταραχές κεφαλαλγίας, μέσω συμβουλευτικής και διαχείρισης, έρευνας, εκπαίδευσης και διδασκαλίας.
Το πρωτοποριακό Κέντρο έχει διεθνή αναγνώριση για την κλινική αριστεία, για τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των νέων προσεγγίσεων στη θεραπεία της κεφαλαλγίας, και για την έρευνα σε γυναικεία θέματα, όπως επίσης και για τις κλινικές δοκιμές θεραπειών διαταραχών της κεφαλαλγίας. Εμπνευστής και ιδρυτής του Κέντρου ήταν ο John R. Graham (1909 – 1990), γνωστός σε όλο τον κόσμο για τη συμβολή του στον τομέα των πονοκεφάλων.

Τα ενδιαφέροντά του περιελάμβαναν βασική παθοφυσιολογία της κεφαλαλγίας, την κλινική έρευνα, την περίθαλψη ασθενών και τη διδασκαλία. Αλλά η γνήσια κληρονομιά του αφορά στη μεγάλη καλοσύνη του και στην προσωπική επαφή με τους ασθενείς, βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κεφαλαλγίας τους. Γεννήθηκε στη Βοστώνη και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Το 1936 ανακάλυψε το έργο της ζωής του, όταν άρχισε να ερευνά τις αγγειακές μεταβολές της ημικρανίας υπό την καθοδήγηση του Dr. Harold Wolff, στη Νέα Υόρκη. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επέστρεψε στην ιδιωτική πρακτική στη Βοστώνη και ίδρυσε την πρώτη κλινική κεφαλαλγίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Μασσαχουσέτης. Ως λαμπρός νεαρός κλινικός ιατρός, επελέγη ως Επικεφαλής της Ιατρικής στο Νοσοκομείο Faulkner (1950 – 1974), συνεχίζοντας παράλληλα να ενδιαφέρεται για τη μελέτη και τη θεραπεία του πονοκεφάλου. Δημιούργησε την Κλινική Κεφαλαλγίας, η οποία τώρα φέρει το όνομά του, καθώς και το Ίδρυμα Ερευνών Κεφαλαλγίας στο Νοσοκομείο Faulkner.

Σήμερα, το John R. Graham Headache Center στελεχώνεται από άριστους νευρολόγους και ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας. Οι ασθενείς απευθύνονται στο συγκεκριμένο κέντρο γνωρίζοντας ότι θα λάβουν πλήρη αξιολόγηση για όλους τους τύπους πονοκεφάλων, όπως ημικρανία, κεφαλαλγία τύπου τάσης, αθροιστική κεφαλαλγία, χρόνιο σύνδρομο καθημερινής κεφαλαλγίας και δευτερογενή πονοκέφαλο, η οποία αξιολόγηση ξεκινά με λεπτομερή ιστορικό και νευρολογική εξέταση και περαιτέρω μπορεί να περιλαμβάνει εξειδικευμένη απεικόνιση, εργαστηριακές εξετάσεις και οσφυονωτιαία παρακέντηση. Το επιστημονικό προσωπικό ασπάζεται και ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία του Faulkner Brigham and Women’s Hospital, η οποία είναι ανθρωποκεντρική. Ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ως ομάδα πρεσβεύουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους που εξαρτώνται από την εξαιρετική ιατρική περίθαλψη, τη δέσμευση για την ποιότητα και την προσοχή σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Τόσο η φιλική ατμόσφαιρα και το άνετο περιβάλλον, όσο και το προσωπικό, αποτελούν πτυχές της φροντίδας του Κέντρου. Το φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον του John R. Graham Headache Center, που τόσο εκτιμούν οι ασθενείς, αλλά και η μοναδικότητα στην έρευνα, εφαρμογή και εκπαίδευση, το καθιστά ιδανικό τόπο περίθαλψης αλλά και επαγγελματικής ευκαιρίας.

Share.

About Author

Σοφία Νέττα

Ιατρικός Συντάκτης

Comments are closed.