MSD

0

 

 

Agata Jakoncic
Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας

 

Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής για να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων

Η MSD έχει ως αποστολή να καινοτομεί και να αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες υγείας που σώζουν, βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και προλαμβάνουν σοβαρά νοσήματα.

Σήμερα είμαστε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ανοσο-ογκολογία, διαθέτοντας θεραπείες που έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ογκολογικοί ασθενείς παγκοσμίως. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των κλινικών μελετών που υλοποιούμε στην Ελλάδα. Σήμερα, διεξάγουμε περισσότερες από 50 κλινικές μελέτες με τις 41 να αφορούν στην ογκολογία και οι υπόλοιπες επικεντρώνονται στην καρδιολογία, ανοσολογία, τα παιδιατρικά εμβόλια και την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας μελετάται και η νέα τεχνολογία ιατρικής ακριβείας στον καρκίνο σε δύο δοκιμές, η μια αφορά το μελάνωμα και η δεύτερη τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Στον τομέα των εμβολίων, η MSD διαθέτει τα 11 από τα 16 βασικά παιδιατρικά εμβόλια και τα 8 από τα 12 εμβόλια για ενήλικες που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια εγκρίθηκε νέο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκο, προσθέτοντας άλλη μια επιλογή στη θεραπευτική φαρέτρα των επαγγελματιών Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τον ηγετικό της ρόλο στην ογκολογία, την ανοσο-ογκολογία και τα εμβόλια, η MSD μελετά και αναπτύσσει θεραπείες σε άλλες μορφές αντιμετώπισης των καρκίνων, θεραπείες για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η πνευμονική υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία, οι φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου και οι νευρολογικές παθήσεις, αλλά και νεότερα εμβόλια για τον πνευμονιόκοκκο και για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Οι συνεργασίες μας με τις Ενώσεις Ασθενών

Οι Ενώσεις Ασθενών και η MSD μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον: επιθυμούν το καλύτερο για τον ασθενή. Για αυτό το σκοπό βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις Ενώσεις Ασθενών και τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε ενισχύσει πλήθος σημαντικών πρωτοβουλιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωρίζει η συνεργασία μας με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου: ΑγκαλιάΖΩ για το έτος 2019-2020. Η MSD Ελλάδος, στήριξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων-HPV σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την προσπάθεια του ΟΕΚΚ – ΑγκαλιάΖΩ για ενημέρωση σε σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδος, επαληθεύοντας με πράξεις τη σημασία της πρόληψης, αλλά και της σωστής ενημέρωσης του μαθητικού κοινού σε θέματα δημόσιας Υγείας.

Επίσης, η MSD ήταν από τους πρωτεργάτες, υπό την ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), στη δημιουργία της διεπιστημονικής πλατφόρμας All.Can στην Ελλάδα, με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας με την εκπροσώπηση, για πρώτη φορά, όλων των σχετιζόμενων φορέων.

Το 2023 η MSD υλοποίησε καμπάνια ενημέρωσης κοινού για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, στην οποία συμμετείχαν 6 σύλλογοι ασθενών: Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ΑγκαλιάΖω, Άλμα Ζωής, Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, FairLife και VHL Family Alliance Greece, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε να ευαισθητοποιήσουν το κοινό στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου.

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων

Το 2020, εν μέσω πανδημίας, προχωρήσαμε σε δωρεά 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας. Το ποσό της δωρεάς χορηγήθηκε για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας προς χρήση ή ανάλωση στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου COVID-19. Το 2022, διαθέσαμε 11.500 αντιικές θεραπείες μέσω προγράμματος έκτακτης εισαγωγής, για να διευκολύνουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιπλέον, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, στηρίξαμε τους ασθενείς στη χρήση του βιοδείκτη PDL-1, με ειδικό πρόγραμμα ασθενών, από το οποίο ωφελήθηκαν περισσότεροι από 23.000 ασθενείς.

Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, υλοποιούμε εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με την αξία του εμβολιασμού ή την πρόληψη κατά συγκεκριμένων ιών και νοσημάτων, σε συνεργασία με επιστημονικές εταιρείες.

Μέσα από το κοινό όραμα για λιγότερους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα, υποστηρίξαμε το 2021 το πρόγραμμα «Η Υγεία μου, η Ζωή μου». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει τον παγκόσμιο στόχο «3» του Ο.Η.Ε. για καλή υγεία και ευημερία και που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το QualityNet Foundation με την επιστημονική συνεργασία της ΕΟΠΕ. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα ygeiamouzoimou.gr και ενημερώνει το κοινό με ένα ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για τη σημασία της αποφυγής του καπνίσματος, ως παράγοντα διατήρησης της καλής μας υγείας, αλλά και για την αξία της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών.

Eνιαία Υγεία

Η MSD αναγνωρίζει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του κοινού περιβάλλοντός μας και εργάζεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσέγγισης του One Health με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινωνίας στα συγκεκριμένα θέματα.

Εταιρική ευθύνη

Τέλος, στον τομέα της εταιρικής ευθύνης, δίνουμε έμφαση σε προγράμματα και πολιτικές που διευκολύνουν την πρόσβαση στην Υγεία, καλλιεργούμε μια κουλτούρα που σέβεται τη διαφορετικότητα, μεριμνούμε με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και λειτουργούμε σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και αξιών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων και να συμβάλλουμε, μέσω της λειτουργίας μας, σε ένα καλύτερο μέλλον για την Υγεία στην Ελλάδα.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 63, Άλιμος, ΤΚ 17456
Τηλέφωνο: +30 210 98 97 300
Email: gr_contact@merck.com
Site: msd.gr
Facebook: www.facebook.com/msdgreece
LinkedIn: www.linkedin.com/company/msd-greece
Instagram: www.instagram.com/hpvirus.gr
Twitter: www.twitter.com/MSDGreece
Youtube: www.youtube.com/@MSDGreece

Share.

About Author

JP Communications

Comments are closed.