Interview – Αgata Jakoncic

0

Interview – Αgata Jakoncic | Managing Director MSD Greece, Cyprus and Malta, President PiF

Βάσεις του στρατηγικού μας σχεδίου είναι η συνεργασία, η ψηφιοποίηση και η έρευνα

Η MSD στη δεκάχρονη παρουσία της στην Ελλάδα, συμβάλλει σταθερά και αξιόπιστα στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων.

Συνέντευξη: Κοσμάς Ζακυνθινός

Ποιο το αποτύπωμα της MSD στην ελληνική αγορά και την κοινωνία έπειτα από 10 χρόνια παρουσίας;

Η MSD, αποτελεί μια κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία, με παγκόσμια παρουσία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 35 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε ως ανεξάρτητη θυγατρική εταιρεία το 2010 και στη δεκάχρονη παρουσία της στην Ελλάδα συμβάλλει σταθερά και αξιόπιστα στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων. Σήμερα, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και εξασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, καταπολεμάει τις ασθένειες που συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες υγειονομικές προκλήσεις παγκοσμίως, συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της μικροβιαχής αντοχής και γενικότερα λειτουργεί ως σύμμαχος στην προστασία της δημόσιας υγείας. Για παράδειγμα, το 2017, στην επιδημία της ιλαράς, διέθεσε άμεσα 300.000 επιπλέον δόσεις εμβολίων συμβάλλοντας στην εξάλειψη της επιδημίας υποκείμενη σε οικονομικές συνέπειες για τη διάθεση αυτή, λόγω των αυτόματων επιστροφών στην δημόσια δαπάνη.

Επειδή για εμάς «κάθε ζωή αξίζει» (life matters), υλοποιούμε συστηματικά δράσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο, οι οποίες κυρίως αφορούν είτε στην πρόληψη ασθενειών, όπως η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, είτε στην άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού. Επενδύουμε συνεχώς στην εξέλιξη των εργαζομένων μας, παρέχοντάς τους ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με τους καλύτερους δυνατούς όρους απασχόλησης, το οποίο βασίζεται στις αρχές της διαφορετικότητας και της ισότητας. Τέλος, επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τον πλέον των 35 ετών συνεργάτη μας στην ελληνική αγορά, την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, ενώ συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την ΦΑΜΑΡ. Σαν αποτέλεσμα το 40% περίπου των προϊόντων μας έχει ελληνική προστιθέμενη αξία.

Πώς συμμετέχετε ως όμιλος στη μάχη κατά του COVID19;

Όπως σε κάθε υγειονομική μάχη, έτσι και στην τωρινή, η MSD βρίσκεται εξ αρχής στην πρώτη γραμμή. Η MSD έχει ανακαλύψει 4 από τα 7 τελευταία εμβόλια που εισήχθησαν στα προγράμματα εμβολιασμών παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και το εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Αφρική. Πρόσφατα ανακοινώσαμε τρεις σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς επιστημονικής προσπάθειας για την καταπολέμηση του COVID-19 και εργαζόμαστε στην ανάπτυξη 2 υποψηφίων εμβολίων και μιας υποψήφιας αντιικής θεραπείας. Οι προσπάθειες αυτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο των κλινικών μελετών. Θέλω να σημειώσω εδώ ότι όπως όλη η φαρμακευτική βιομηχανία και η MSD είναι αυτή τη στιγμή απόλυτα αφοσιωμένη στην αναζήτηση αποτελεσματικών και ασφαλών θεραπειών και εμβολίων και πιστεύουμε ότι η επιστήμη στο τέλος θα επικρατήσει.

Ποιο είναι το στρατηγικό σας σχέδιο; Έχετε κάποιο πλάνο επενδύσεων;

Βάσεις του στρατηγικού μας σχεδίου είναι η συνεργασία, η ψηφιοποίηση και η έρευνα. Πρώτον, θέλουμε να αυξήσουμε την παρουσία μας σε κλινικές μελέτες με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Δεύτερον, προσπαθούμε να προάγουμε την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας για την καλύτερη συνεργασία με τους εταίρους και για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος Υγείας. Ήδη, έχουμε ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες μας με τους επαγγελματίες υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα, καθώς αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα της ψηφιακής επικοινωνίας στο μέλλον και τη βιωσιμότητα του υγειονομικού συστήματος. Και τρίτον, προγραμματίζουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με ελληνικούς ομίλους, μιας και ήδη το 40% των προϊόντων μας παράγεται από κοινού με ελληνικές εταιρείες όπως μεταξύ άλλων η ΒΙΑΝΕΞ και η ΦΑΜΑΡ.

 

Share.

About Author

JP Communications

Comments are closed.