Οδηγώντας τη χρήση των nutraceuticals σε νέα ύψη

0

Δημήτριος Μπουρλίβας
CEO & Founder, ARMATURA

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των καινοτόμων ηγετών στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της υγείας. Αυτοί οι οραματιστές οδηγούν την πρόοδο, εισάγοντας νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις που βελτιώνουν την φροντίδα των ασθενών και την υγεία συνολικά.

Ο στόχος τους είναι να αυξήσουν τη δυνατότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πληθυσμού όχι μόνο για την αντιμετώπιση ασθενειών, αλλά και προληπτικά. Η δουλειά τους είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε περιόδους παγκόσμιων υγειονομικών κρίσεων, όπου η ανάγκη για αποτελεσματικές, προληπτικές λύσεις γίνεται ακόμη πιο εμφανής.

Ανάμεσα σε αυτούς τους πρωτοπόρους ηγέτες είναι ο Δημήτριος Μπουρλίβας, CEO και ιδρυτής της ARMATURA, μιας εταιρείας που έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Η ARMATURA με εξειδίκευση στα ιατρικά διατροφικά συμπληρώματα, ή nutraceuticals, στηρίζει και ενισχύει την υγεία χωρίς να αντικαθιστά τις παραδοσιακές ιατρικές θεραπείες. Χάρη στην ηγεσία του κ. Μπουρλίβα, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα που αναγνωρίζονται διεθνώς.

Η δέσμευση του κ. Μπουρλίβα για την θωράκιση της υγεία είναι εμφανής στο στρατηγικό του όραμα για την εταιρεία. Δίνοντας προτεραιότητα στην προληπτική φροντίδα και εκμεταλλευόμενος την προηγμένη επιστημονική έρευνα, έχει τοποθετήσει την εταιρεία στην κορυφή της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Η προσέγγισή του, όχι μόνο μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο η υγεία τυγχάνει διαχείρισης στην Ελλάδα, αλλά θέτει επίσης νέα πρότυπα για τον κλάδο των nutraceuticals σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η αφοσίωση στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγείας, μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων συμπληρωμάτων διατροφής υποδηλώνει τον ρόλο του κ. Μπουρλίβα ως βασικού παράγοντα επιρροής στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη.

Ας ανακαλύψουμε πώς η ηγεσία του Δημήτριου Μπουρλίβα στην ARMATURA φέρνει επανάσταση στον τομέα της υγείας με καινοτόμα και επιστημονικά τεκμηριωμένα ιατρικά συμπληρώματα διατροφής!

 

Η γέννηση ενός οραματιστή ηγέτη

Το ταξίδι του κ. Μπουρλίβα μέχρι την ίδρυση της ARMATURA είναι τόσο εμπνευσμένο όσο και διδακτικό. Η πορεία του επηρεάστηκε από την πρώιμη έκθεσή του στον ιατρικό τομέα, σε νεαρή ηλικία, μέσω της συζύγου του, η οποία ήταν τότε φοιτήτρια ιατρικής, και εδραιώθηκε με τα χρόνια εμπειρίας του στην φαρμακευτική αγορά. Αυτός ο συνδυασμός προσωπικής έμπνευσης και επαγγελματικής εμπειρογνωμοσύνης έχει τροφοδοτήσει τη δέσμευσή του για την προώθηση της υγείας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μέσω της καινοτόμου χρήσης των nutraceuticals. «Το ταξίδι μου ξεκίνησε κατά τα πανεπιστημιακά μου χρόνια όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τον ιατρικό τομέα μέσω της συζύγου μου, που σπούδαζε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών», θυμάται ο κ. Μπουρλίβας, τονίζοντας τα προσωπικά κίνητρα που έχουν οδηγήσει την καριέρα του.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 2006, ασχολήθηκε με τις πωλήσεις στον φαρμακευτικό κλάδο, συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρείες και επεκτείνοντας την εξειδίκευσή του στη ιολογία. «Έχω έντονο ενδιαφέρον να βοηθώ τους συνανθρώπους μου και να τους στηρίζω στην ανάπτυξή τους. Όπως όμως είναι απόλυτα κατανοητό, για να αναπτυχθεί κάποιος, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι υγιής. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα το οποίο είναι κοινώς αποδεκτό πέραν πάσης αμφιβολίας. Από την πλευρά μου αν είχα κάτι να προσφέρω, θα ήταν η συμβολή μου στην υγεία των συνανθρώπων μου με έναν αποτελεσματικό και απόλυτα ασφαλή τρόπο. Συνεπώς, σεβόμενοι την αρχή του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη, “Ωφελεείν ή μη βλάπτειν”, προσφέρουμε συμπληρωματικές, αποτελεσματικές και πάνω απ’ όλα ασφαλείς λύσεις με τα σκευάσματά μας», δηλώνει. Αυτή η προσέγγιση αποτέλεσε τη βάση για την ίδρυση της ARMATURA, η οποία δραστηριοποιείται στην προώθηση προηγμένων nutraceuticals στην ελληνική αγορά, μέσω της ιατρικής κοινότητας.

 

Η αποστολή της ARMATURA

Η αποστολή της εταιρείας συνοψίζεται σύντομα στο όραμά της: «Προσφέρουμε ασπίδα προστασίας για την υγεία με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και μέγιστη ασφάλεια». Η εταιρεία εστιάζει στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης μέσω υψηλής ποιότητας ιατρικών διατροφικών συμπληρωμάτων. Αυτά τα προϊόντα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν τις ιατρικές πρακτικές χωρίς να αντικαθιστούν τα φάρμακα. «Τα καινοτόμα προϊόντα μας, που υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες και διεθνή βραβεία, στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας μέσω υψηλής ποιότητας ιατρικών διατροφικών συμπληρωμάτων», αναφέρει ο κ. Μπουρλίβας. Αυτή η προσέγγιση τοποθετεί την ARMATURA ως βασικό παράγοντα στον τομέα της πρόληψης, συμβάλλοντας τόσο στη διαχείριση, όσο και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων.

Αντιμετώπιση των προκλήσεων υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη θεραπεία των ασθενειών παρά στην πρόληψή τους. Η ARMATURA προτείνει λύσεις συνολικής διαχείρισης της υγείας δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη. Ο κ. Μπουρλίβας επισημαίνει: «Στην Ελλάδα, το Ε.Σ.Υ. δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη θεραπεία των ασθενειών και την φροντίδα των ασθενών παρά στην πρόληψη». Τα nutraceuticals της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώνουν την πιθανότητα ασθένειας, συμπληρώνοντας την παραδοσιακή ιατρική, υποστηρίζοντάς την, γεγονός που επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ασθενειών.

 

Καινοτομίες και επενέργεια

Η ARMATURA διαθέτει στην ελληνική αγορά προϊόντα, τα οποία ως βασική καινοτομία έχουν την τεχνολογία «Molecular Activation». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τελευταία ιατρική έρευνα του RENALOF, το οποίο είναι ένα προϊόν που προσφέρει μία αποτελεσματική και ασφαλή προσέγγιση στη διαχείριση των λίθων οξαλικού ασβεστίου, μιας πάθησης που συνήθως απαιτεί επεμβατικές θεραπείες. «Μία καινοτομία για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι είναι το RENALOF, το οποίο έχει δείξει εξαιρετική αποτελεσματικότητα και ανοχή κατά των λίθων οξαλικού ασβεστίου», σημειώνει ο κ. Μπουρλίβας. Η κλινική μελέτη του προϊόντος, η οποία διενεργήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Ουρολογικό Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ουρολογίας (S.I.U.) στην Κωνσταντινούπολη το 2023, υπογραμμίζοντας την σημαντική του επίδραση στην φροντίδα των ασθενών που έχουν εμφανίσει λίθους οξαλικού ασβεστίου στους νεφρούς, οι οποίοι λίθοι βρίσκονται σε άνω του 80% των περιστατικών.

Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της εταιρείας εκτείνεται πέρα από το RENALOF, αντιμετωπίζοντας διάφορες κρίσιμες καταστάσεις με υψηλά ποσοστά επιτυχίας και ασφάλειας. Για παράδειγμα, το SPERMOTREND έχει αποδειχθεί με κλινικές ιατρικές μελέτες αποτελεσματικό στη βελτίωση της σπερματογένεσης στους άνδρες, ενισχύοντας έτσι τη γονιμότητά τους. Τα GLIZIGEN και VIUSID έχουν αποδειχθεί πολύτιμα στη διαχείριση του HPV, των ερπητοϊών και άλλων ιογενών λοιμώξεων, ενώ η γκάμα των προϊόντων επεκτείνεται στη διαχείριση πολλών άλλων νοσογόνων καταστάσεων.

Αυτές οι καινοτομίες αναδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών μέσω επιστημονικά υποστηριζόμενων nutraceuticals.

 

Υιοθετώντας μία πολιτική καινοτομίας

Η καινοτομία ευδοκιμεί χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και τις στρατηγικές συνεργασίες. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την Molecular Activation Technology (Μ.Α.Τ.), μια καινοτόμο διαδικασία που ενισχύει τις βιολογικές ιδιότητες των φυσικών μορίων. Αυτή η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την CATALYSIS, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη των προϊόντων. Ο κ. Μπουρλίβας εξηγεί: «Λόγω της χρήσης της «Molecular Activation Technology», έχουμε επιλέξει προσεκτικά τους συνεργάτες μας που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας».

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της εταιρείας ενημερώνονται συνεχώς για τις τελευταίες έρευνες και τα δεδομένα μέσω ιατρικών εκπαιδεύσεων και συμμετοχών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Αυτό διασφαλίζει ότι η ARMATURA παραμένει στην αιχμή της αγοράς, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και τα ευρήματα των κλινικών μελετών για τα προϊόντα της.

 

Διαφοροποίηση της ARMATURA

Η εταιρεία ξεχωρίζει στον κλάδο χάρη στη μοναδική τεχνολογία και τις συνθέσεις των προϊόντων της. Ο κ. Μπουρλίβας τονίζει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα, χάρη στην υψηλή αποτελεσματικότητα και το υψηλό προφίλ ασφάλειας, είναι ικανά να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ χημικών φαρμάκων και συμβατικών διατροφικών συμπληρωμάτων. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της ARMATURA δεν είναι απλώς συμπληρώματα, αλλά ουσιώδη στοιχεία της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής.

Μελλοντικοί στόχοι και φιλοδοξίες

Ατενίζοντας το μέλλον, ο κ. Μπουρλίβας στοχεύει να κάνει γνωστή την ARMATURA σε κάθε ελληνικό σπίτι. Αυτός ο φιλόδοξος στόχος θα επιτευχθεί μέσω συνεχών επενδύσεων στην έρευνα, την ανάπτυξη και την επιστημονική προώθηση καθώς και στην εισαγωγή νέων προϊόντων προσαρμοσμένων σε διάφορες ειδικότητες και στις εκάστοτε ανάγκες. «Ο πρωταρχικός στόχος της ARMATURA είναι να βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», δηλώνει. Η γκάμα των προϊόντων έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει άτομα σε διάφορα στάδια της ζωής, από τη βελτίωση της γονιμότητας μέχρι τη διαχείριση καταστάσεων όπως το Αλτσχάιμερ και ο διαβήτης. «Μας ενδιαφέρει η ποιότητα της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη μέχρι τα βαθιά γεράματα», υπογραμμίζει ο κ. Μπουρλίβας.

 

Προσαρμογή στις παγκόσμιες τάσεις υγείας

Η παγκόσμια εστίαση στην υγεία, ειδικά στην εποχή μετά την πανδημία, έδωσε μια νέα διάσταση στην έννοια των αντανακλαστικών που κλήθηκε να αναπτύξει η επιστημονική κοινότητα. Παρά την σχετικά γρήγορη αντίδραση της ιατρικής κοινότητας στο φαινόμενο αυτό, η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ό,τι αφορά εμάς, η προσαρμογή μας στα καινούρια δεδομένα ήταν αρκετά εύκολη καθώς ήδη τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα τόσο για πρόληψη, όσο και την υποβοήθηση σε ιογενείς λοιμώξεις.

Οπότε ουσιαστικά αυτό που συνέβη ήταν να υπάρξουν περισσότερα ευήκοα ώτα στις προωθητικές ενέργειες που κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση (καμπάνιες ενημέρωσης, ομιλίες κτλ.). Αυτό που για εμάς είχε και συνεχίζει να έχει την υψίστη σημασία είναι η σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση τόσο της ιατρικής κοινότητας όσο και των τελικών καταναλωτών για το πως μπορούν αποτελεσματικά να προασπίζουν την υγεία τους.

Παράλληλα, η άψογη συνεργασία με την προμηθεύτρια εταιρεία και τα γρήγορα αντανακλαστικά που εκείνη ανέπτυξε μας επέτρεψαν σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αρχή της πανδημίας, να έχουμε στα χέρια μας ιατρική κλινική μελέτη, που συνδύασε δυο πολύ σημαντικά σκευάσματά μας (VIUSID oral και ASBRIP oral), η οποία απέδειξε ότι ο συνδυασμός αυτός είχε εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα έναντι της COVID-19. Ανέδειξε ταυτόχρονα το σημαντικό ζήτημα ότι για την καταπολέμηση των ιών μπορούμε να πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και με μη φάρμακα. Η ιολογία αποτελούσε πάντοτε και συνεχίζει να αποτελεί για μένα προσωπικά, ένα γοητευτικό πεδίο διερεύνησης αναγνωρίζοντας την ανάγκη να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις στην αντιμετώπιση των ιώσεων κι αυτός είναι ο λόγος ο οποίος με οδήγησε για ακόμη μία φορά «στα θρανία» ως φοιτητή «Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής» στο Πανεπιστήμιο του Essex», αναφέρει ο κ. Μπουρλίβας.

 

Η εταιρική κουλτούρα και ο ρόλος της στην επιτυχία

Η επιτυχία της ARMATURA είναι βαθιά ριζωμένη στην εταιρική της κουλτούρα, η οποία θέτει ψηλά την κοινωνική υπευθυνότητα και τις ηθικές πρακτικές. Ο κ. Μπουρλίβας τονίζει: «Η εταιρική κουλτούρα είναι βαθιά ριζωμένη στους ανθρώπους μας. Ενστερνιζόμαστε μια κοινωνική κουλτούρα υπευθυνότητας η οποία υπηρετεί, τόσο την επιστημονική κοινότητα, όσο και τους τελικούς καταναλωτές». Αυτό το ηθικό υπόβαθρο, σε συνδυασμό με την έμφαση στην καινοτομία και την υψηλή επιστημονική τεχνολογία που συνοδεύει τα προϊόντα οδηγεί την εταιρεία στις επιτυχίες.

Επιπλέον, η ARMATURA συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές δράσεις, με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Αυτή η δέσμευση πέρα από το να ωφελεί την κοινωνία, αποτελεί για εμάς φάρο ανάπτυξης και εφαρμογής ακόμα περισσότερων ενεργειών προς όφελος της κοινωνίας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Επιλογή κατάλληλων συνεργατών και ανάπτυξη ικανοτήτων

Ένα δομημένα υποστηρικτικό και προσανατολισμένο στην ανάπτυξη εταιρικό περιβάλλον ευνοεί την ύπαρξη μέσα σε αυτό κατάλληλων συνεργατών, καθώς και τη δημιουργία απαραίτητων προϋποθέσεων για την εξέλιξη τους. Ο κ. Μπουρλίβας τονίζει τη σημασία δημιουργίας ενός ιδανικού πεδίου, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να διαπρέψουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. «Οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι», δηλώνει.

Η ανθρωποκεντρική κουλτούρα της εταιρείας ενθαρρύνει τους εργαζόμενους, αφού εκπαιδευτούν κατάλληλα, να αναπτύσσουν νέες κατάλληλες ικανότητες ανάλογα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, λαμβάνοντας φυσικά πάντα υπόψη τις αξίες της εταιρείας. Οι παλαιοί συνεργάτες λειτουργούν ως μέντορες για τους νεότερους και τους υποστηρίζουν σε κάθε στάδιο μέχρι την πλήρη ένταξή τους. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να είναι ξεκάθαρες οι διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να είναι σαφές το πλαίσιο δραστηριοποίησης τους. Συν τοις άλλοις, σημαντική είναι η διαρκής εκπαίδευση τους από ειδικούς ιατρούς-ερευνητές και βιοτεχνολόγους σε μόνιμη βάση και περιοδικά μέσα στη διάρκεια του έτους κάτι που τους επιτρέπει να είναι ενημερωμένοι με κάθε νέα πληροφορία που υπάρχει διαθέσιμη στον κλάδο της υγείας γενικότερα και των νοσογόνων καταστάσεων στις οποίες απευθυνόμαστε ειδικότερα. Έτσι, βρίσκονται ως επί των πλείστων ένα βήμα πιο μπροστά στον τομέα της πληροφόρησης για τα θέματα υγείας που άπτονται του ενδιαφέροντός τους.

 

Εξωτερικές συνεργασίες και αξιοπιστία

«Η συνεργασία της εταιρείας με κλινικές, ερευνητικά ιδρύματα και επαγγελματίες υγείας, καθώς επίσης και με όλους τους ενδιαφερόμενους του κλάδου είναι διαρκής και εξαιρετικά σημαντική για την πορεία και την εξέλιξη μας» εξηγεί ο κ. Μπουρλίβας. «Κατ’ εξακολούθηση διεξάγουμε επιστημονικές έρευνες για τα σκευάσματα μας σε συνεργασία με δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα και ιδιωτικές κλινικές». Στον ετήσιο προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνονται συμμετοχές και ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια, παρουσιάσεις σε ιδρύματα και νοσοκομεία, προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις τρέχουσες εξελίξεις. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει σαν εταιρεία, είναι η δημιουργία think tanks ιατρών μέσω διαδικτυακών συναντήσεων κατά τη διάρκεια των οποίων ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες και γνώσεις σχετικά με το ρόλο που παίζουν τα nutraceuticals στην υπηρεσία της ιατρικής πρακτικής.

 

Αλληλεπίδραση με καταναλωτές

Η αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές και η ανατροφοδότηση που λαμβάνει είναι αναπόσπαστα στοιχεία της εξέλιξης των στρατηγικών της ARMATURA. Η εταιρεία λαμβάνει υπόψη της όλα τα σχόλια, ενσωματώνοντάς τα στη διαδικασία ανάπτυξης για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. Ο κ. Μπουρλίβας υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της προσέγγισης: «Η στρατηγική μας στοχεύει στην εγκαθίδρυση νέων διαφοροποιημένων προϊόντων στην αγορά. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το εξωτερικό μας περιβάλλον σε επίπεδο αντιδράσεων, σχολίων και της διαπιστωμένης πια ανάγκης για ενημέρωση σχετικά με την διαφορετικότητα των προϊόντων μας. Αυτό το feedback μας βοηθά πολύ στο να καταλάβουμε ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι καταναλωτές να κατανοήσουν τους λόγους που τα προϊόντα μας είναι μια νέα κατηγορία διατροφοφαρμάκων που στόχο έχουν να ενισχύσουν περαιτέρω την καθημερινή ιατρική πρακτική και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας νοσογόνων καταστάσεων».

 

Όραμα για το μέλλον

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο κ. Μπουρλίβας οραματίζεται την ARMATURA ως ηγέτιδα στον κλάδο των nutraceuticals, κάνοντας σημαντικά βήματα στην καινοτομία στον τομέα της υγείας. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων μας ώστε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερη υγεία με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο», καταλήγει. Αυτή η προοπτική στο μέλλον τοποθετεί την ARMATURA στη θέση του αρωγού σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της υγειονομικής περίθαλψης, αφοσιωμένη στην προώθηση του κλάδου και τη βελτίωση της υγείας στη χώρα μας.

Share.

About Author

JP Communications

Comments are closed.